Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cei mai bogati 1%

Amintirile marilor iubiri

De dragoste, despre dragoste… Se spune că atunci când cunoaștem o mare iubire o purtăm cu noi întreaga viață. Oriunde...

Continuare...


Inregistrare

Colaboratori

Trimite-ne un articol prin intermediul formularului de aici. Daca ne place, il publicam. La cel de al doilea articol publicat vei primi o parola personala.

Ai uitat parola?

Noua parola iti va fi trimisa pe e-mail.

Aboneaza-te gratuit

Powered by

Cei mai bogati 1%

Sorin Tudorde @
10 August 2011

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Cei mai bogaţi 1% dintre americani câștigă aproape un sfert din venitul ţării şi controlează 40% din avuția sa.

Inegalitatea din SUA este mult mai mare decât a fost în untima sută de ani, iar discrepanţa dintre cei super-bogaţi şi oameni săraci și din clasa de mijloc a crescut drastic în ultimii 30 de ani. Între timp, la Washington, se dezbate aprins, dar partizan, asupra modului de reducere a cheltuielilor şi a deficitului de 14.300 miliarde de dolari.

Cum a crescut atât de mult și atât de repede diferenţa dintre bogați și săraci? Şi cum afectează convingerile, contribuţiile de campanie şi donaţiile celor mai bogați 1% dintre americani viața celorlalți 99% dintre americani?”

Cu aproape o săptămână în urmă, Al Jazeera – o televiziune care începe să fie recunoscută prntru profesionalism și, prin aceasta să câștige o tot mai numeroasă audiență internațională, a difuzat reportajul The Top 1%. Un reportaj de 24 de minute pe care vă invit să îl urmăriți.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Film

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.