Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cei mai bogati 1%

In deriva: nume cu rezonanta in sezonul al doilea

HBO Central Europe are onoarea să vă prezinte actorii pe care îi veţi vedea în sezonul al doilea al serialului...

Continuare...


Powered by

Cei mai bogati 1%

Sorin Tudorde @
10 August 2011

Cei mai bogaţi 1% dintre americani câștigă aproape un sfert din venitul ţării şi controlează 40% din avuția sa.

Inegalitatea din SUA este mult mai mare decât a fost în untima sută de ani, iar discrepanţa dintre cei super-bogaţi şi oameni săraci și din clasa de mijloc a crescut drastic în ultimii 30 de ani. Între timp, la Washington, se dezbate aprins, dar partizan, asupra modului de reducere a cheltuielilor şi a deficitului de 14.300 miliarde de dolari.

Cum a crescut atât de mult și atât de repede diferenţa dintre bogați și săraci? Şi cum afectează convingerile, contribuţiile de campanie şi donaţiile celor mai bogați 1% dintre americani viața celorlalți 99% dintre americani?”

Cu aproape o săptămână în urmă, Al Jazeera – o televiziune care începe să fie recunoscută prntru profesionalism și, prin aceasta să câștige o tot mai numeroasă audiență internațională, a difuzat reportajul The Top 1%. Un reportaj de 24 de minute pe care vă invit să îl urmăriți.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.