Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cea mai scumpă operă de artă din lume

Bate vântul frunzele

Bate vântul frunzele Și-mi leagănă visele, Soarele, până se stinge, Aripile mi le frânge. Plouă ploaie-în părul meu, Să mă...

Continuare...


Powered by

Cea mai scumpă operă de artă din lume

Sorin Tudorde @
16 November 2017

“Salvator Mundi”, un tablou ce îl înfățișează pe Hristos, a fost vândut cu prețul record de 450,3 milioane de dolari, de peste doua ori mai mult decât cel mai mare preț obținut vreodată pentru o operă de arta. Recordul anterior era detinut de “Les Femmes D’Alger”, de Pablo Picasso, care a fost achizitionat pentru 179,4 mil. dolari.

Pictura îi este atribuită lui Leonardo da Vinci, care ar fi pictat-o în jurul anului 1505. Doar 20 dintre picturile lui Leonardo da Vinci cunoscute și autentificate (între care Mona Lisa și Cina cea de taină) s-au păstrat până în zilele noastre, Salvator Mundi fiind singura aflată într-o colecție privată.

Casa de licitatii Christie’s estima pictura inainte de licitatie la circa 100 de milioane de dolari. “Salvator Mundi” (Salvatorul lumii) a fost adjudecat de un cumparator anonim, care a licitat prin telefon. Christie’s a anuntat doar ca este vorba de un colectionar european.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri