Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cea mai scumpă operă de artă din lume

Neașteptata poveste a unei fotografii celebre

Uneori, feminismul și feminitatea nu au prea multe lucruri în comun. Se numește American Girl in Florence și este una...

Continuare...


Powered by

Cea mai scumpă operă de artă din lume

Sorin Tudorde @
16 November 2017

“Salvator Mundi”, un tablou ce îl înfățișează pe Hristos, a fost vândut cu prețul record de 450,3 milioane de dolari, de peste doua ori mai mult decât cel mai mare preț obținut vreodată pentru o operă de arta. Recordul anterior era detinut de “Les Femmes D’Alger”, de Pablo Picasso, care a fost achizitionat pentru 179,4 mil. dolari.

Pictura îi este atribuită lui Leonardo da Vinci, care ar fi pictat-o în jurul anului 1505. Doar 20 dintre picturile lui Leonardo da Vinci cunoscute și autentificate (între care Mona Lisa și Cina cea de taină) s-au păstrat până în zilele noastre, Salvator Mundi fiind singura aflată într-o colecție privată.

Casa de licitatii Christie’s estima pictura inainte de licitatie la circa 100 de milioane de dolari. “Salvator Mundi” (Salvatorul lumii) a fost adjudecat de un cumparator anonim, care a licitat prin telefon. Christie’s a anuntat doar ca este vorba de un colectionar european.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri