Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cea mai scumpa fotografie din lume

Femeia – ca o condamnare

mai răzbate firul apelor tulburi până la mine iubirea are aceleași degetele înțepenite peste clape se oprește din când în...

Continuare...


Powered by

Cea mai scumpa fotografie din lume

Sorin Tudorde @
11 November 2011

Chiar dacă nu vă vine să credeți, aceasta este cea mai scumpă fotografie din lume.

Se numește Rhein II, a fost realizată în anul 1999 de către artisului german Andreas Gursky și, după cum e lesne de înțeles, reprezintă un peisaj de pe marginea râului Rin. Rhein II s-a vândut în data de 8 noiembrie 2011, la o licitație organizată de casa Christie’s la Rockefeller Plaza din New York, cu 4.338.500 USD.

Pînă în mai 2011, cea mai scumpă fotografie din lume a fost tot o fotografie realizată de  Gursky: 99 Cent II Diptychon s-a vândut pe 7 februarie 2007 cu 3, 34 milioane USD (iar in mai 2011 a fost detronata de o fotografie realizata de Cindy Sherman, care s-a vândut cu 3,89 milioane USD).

Eh, ce să zicem: în timpuri de criză, bogații lumii investesc în artă…

(via PetaPixel)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri