Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cea mai scumpa camera foto

Ultimele flori albastre

Am cules astăzi ultimele flori albastre, creşteau în mine ca o presimțire. După obiceiul pământului le-am transformat in cuvinte. Ca...

Continuare...


Powered by

Cea mai scumpa camera foto

Sorin Tudorde @
16 May 2012

Valorează 2,16 milioane de euro și este o cameră din seria “Leica 0”, un prototip produs în Germania, în anul 1923.

Camera foto a fost cumpărată în data de 12 mai 2012, în cadrul unei licitații WestLicht Photografica din Viena, de către un milionar rus care a dorit să rămână anonim.

În total au fost produse doar 25 de camere din seria “Leica 0”, toate prototipuri, cu scopul de testa piața înainte de apariția Leica I, un aparat foto produs în 1925 și din care până în 1936 s-au vândut 57.000 de exemplare deși era foarte scump. Cameră vândută în cadrul licitației este perfect funcțională și astăzi, după aproape 90 de ani.

Precedentul record a fost deținut tot de o cameră foto din aceeași serie, vândută în 2011 trecut pentru suma de 1,3 milioane de euro.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.