Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cea mai aglomerata trecere de pietoni din lume

Noaptea Institutelor Culturale 2012

♣ “Noaptea Institutelor Culturale, unul din cele mai populare evenimente culturale bucureştene, ajunge pe 22 iunie 2012 la cea de-a șasea...

Continuare...


Powered by

Cea mai aglomerata trecere de pietoni din lume

Sorin Tudorde @
26 May 2011

În orele de vârf, o intersecție din Tokio este traversată, în același timp, de aproape 2.500 de pietoni.

pietoniÎntr-o intersecție situată în districtul Shibuya din Tokyo, în care converg aproximativ 10 benzi de trafic auto, cele cinci mari treceri pietonale sunt străbătute, la fiecare schimbare a semafoarelor de mai mult de 2.500 de pietoni în același timp.

“Privite de sus, masele de oameni par armate gata să se angajeze în luptă, îndreptându-se cu hotărâre către punctul de întâlnire. Dar nu există vreo ciocnire: în punctul de întâlnire devin o mase fluidă, alunecând perfect una pe lângă cealaltă. Pentru aproape cinci minute, intersecție devine o mare de umanitate, pentru ca apoi să lase locul traficul de autovehicule, încheind astfel un nou ciclu al intersecției din Shibuya.

Și, în pofida acestei mulțimi de oameni, foarte rar există câte o ciocnire, o sprânceană ridicată sau vreun cuvânt nepoliticos…” (Los Angeles Times)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri