Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ce se întâmplă când te mușcă un țânțar?

“Caută și păstrează mereu o bucată de cer deasupra vieții tale”

Zece gânduri despre viață și iubire. Iubirea este cerința unui tot: ea nu se naște și nu rezistă decât dacă...

Continuare...


Powered by

Ce se întâmplă când te mușcă un țânțar?

Sorin Tudorde @
7 August 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Priviți.

Deși ar putea să pară că în imagini este înfățișat un soi de tub care încearcă să treacă printre cuburi de gheață, de fapt este vorba de “trompa” unui țânțar care străpunge pielea unei șoarece în căutarea unui vas de sânge. Filmarea a fost făcută de către Valerie Choumet și colegii săi de Institutul Pasteur. Și chiar mai mult: deși, la o primă vedere, am putea să credem că “trompa” unui țânțar este de forma unui tub, la o mărire mai mare vedem că este vorba de o structură mult mai complexă (ceea ce specialiștii numesc terminații chitinoase).

Și, în final, iată ce se întâmplă atunci când un țânțar găsește vasul de sânge: în medie, sug sânge pentru aproximativ patru minute și o fac cu atât sârg încât vasul de sânge cedează.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.