Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“Ce nu ai înțeles e al tău”

21 de leagane

Un proiect, o bucurie: 21 de leagăne muzicale amplasate în spațiul public. Fiecare leagăn produce un anumit sunet atunci când...

Continuare...


Powered by

“Ce nu ai înțeles e al tău”

Sorin Tudorde @
11 March 2013

George Roșu, unul dintre cei mai în vogă graficieni ai momentului.

Dar, desigur, pe George Roșu îl cunoașteți cu toții. Noi doar vă aducem aminte acest lucru, în cazul în care ceva v-a împiedicat până acum să (re)cunoașteți asta. Motiv pentru care vă amintim și de facebook.

“Introducerea pe care o vrei nu este asta, iar probabil explicația pe care o aștepți nu te va mulțumi. Cititul acestui text nu îți va fi deci de mare ajutor în încercarea de a înțelege ce naiba a vrut George Roșu să zică aici sau să facă acolo. Un lucru e cert: aranjamentul de față nu e amuzant. Dacă ai venit să râzi la poantele lui G.R. sau să te înmoi la poezioarele pisiciste ai venit degeaba. Aici suntem serioși. E vorba de singurătate și de moarte. Cine râde de așa ceva?”

 

“Urmează acum singura mea tentativă de a explica ce se întâmplă aici: în camera cu pianină este “Galeria fostelor”. Toate moarte. În sufragerie este masa… dar asta presupun că ai înțeles. Apoi mai e camera de lucru unde sunt obiecte personale, notițe și schițe. Aici vei putea să lași întrebări și comentarii scrise cu albastru. Sigur îți place să faci asta. Cui nu îi place? Atât. Ce nu ai înțeles e al tău.”

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri