Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ce înseamnă să fii profesor

Cu totul altfel

Există locuri pe lumea aceasta unde legile cunoscute nu mai sînt aceleași. Unde mental, după ce am fost setați cum...

Continuare...


Powered by

Ce înseamnă să fii profesor

Sorin Tudorde @
22 January 2015

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Un adevăr pe care adesea suntem tentați să-l uităm.

Dacă un doctor, un avocat sau un dentist ar avea în cabinetul său 40 de oameni în același timp, fiecare dintre aceștia având diferite nevoi, printre ei aflându-se și unii care nu își doresc să fie acolo și dau naștere la tot felul de probleme, iar doctorul, avocatul sau dentistul ar trebui să îi ofere fiecăruia superlativul competenței sale profesionale timp de nouă luni, atunci, poate, aceștia ar reuși să își formeze o oarecare idee despre ce înseamnă munca unui profesor.

Donald D. Quinn

profesor

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

  Comentarii
 1. maria

  Ce înseamnă să fii profesor??Foarte greu într-o școală cu directori flămânzi,avizi după șpăgi și cadouri.Colegi care fug de la ore și sunt tolerați de directoare și cei care muncesc veșnic neapreciați.Corupție ,nedreptate și stress suplimentar când sunt destule probleme.Ce putem face câțiva în fașa unor amenințări și ton ridicat acresat de directoarea pusă de un senator psd.în toamna anului trecut.Dacă ne-am purta și noi cu elevii așa cum se poartă o așa zisă directoare impusă ,după ce a fost adjunctă 10 ani a vrut neapărat și plină.Să se dea o lege în învățământ ca directorii de școli să nu fir mai mult de 1,2 mandate în funcție.Se fac găști ,cumătrii și abuzuri fașă de colectivul de profesori.
  Ne-am săturat de comentarii într-un sistem de învățământ ultra-corupt.Oricum în niciun alt domeniu bugetar nu se mai pretind atatea șpăgi de la director la angajat,posturi scoase pentru persoane cu dare de mână,și etc.

 2. INTERESANT COMENTARIU

 3. zoica

  Adevarat. Am trait din plin dezgustul situatiilor generate si mentinute de catre directori - stapani pe mosii.Intr-o societate mediocra, abuzurile se fac si se desfac prin ele insele.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.