Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ce culoare are ziua de marți?

Eroul necunoscut

Am tăcut în zilele în care mai toată lumea vorbea. Din decență, din tristețe, din durere… Claudiu Petre nu și-a...

Continuare...


Powered by

Ce culoare are ziua de marți?

Sorin Tudorde @
10 March 2014

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Poți să auzi în culori, numerele pot avea gen și personalitate, iar cuvintele pot avea gust (de pildă, cuvântul “facultate” poate avea gust de cârnați).

Persoanele diagnosticate cu sinestezie, experimentează asociat simțuri care, în mod normal sunt separate. O afecțiune care se întâlnește cam la 4% din populația globului.

“Sinestezia este mai degrabă o trăsătură – la fel ca avea ochi albaștri – și nu o boală. Pentru că nimic nu este în neregulă. De fapt, toate implicațiile “adiționale” îi înzestrează pe sinesteți cu o memorie superioară.”

Iar dacă v-am stârnit curiozitatea, iată cum vede un pianist cu sinestezie o partitură de Bach. Iar aici găsiți încă o incursiune în lumea persoanelor diagnosticate cu sinestezie.

sinestezie

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. hellena

    ziua de marti are culoarea galben, desigur

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.