Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cat de mult straluceste Romania pe Foursquare?

Du-te lună și te-ascunde

Du-te lună și te-ascunde După nori, pe nu știu unde, După nori și după stele, După lacrimile mele. Stelelor, vă...

Continuare...


Powered by

Cat de mult straluceste Romania pe Foursquare?

Sorin Tudorde @
23 January 2013

Bucureștiul – un punct luminos la periferia Europei.

Analiștii Foursquare au analizat toate “check-in”-urile pe care utilizatorii rețelei sociale le-au efectuat în perioada 15 noiembrie 2012 – 15 ianuarie 2013 și, atașându-i fiecăruia câte un punct luminos, le-au dispus pe o hartă. Prin urmare, cu cât un loc este mai vizitat de utilizatorii rețelei sociale, cu atât acesta apare mai luminos. Ei bine, acesta este Bucureștiul.

Precum se vede, Centrul vechi, mall-urile și celelalte zone de distracție se pot observa cu relativă ușurință. Acum haideți să privim lucrurile mai în ansamblu.

Și, “îndepărtându-ne” puțin, iată și orașele înconjurătoare: Constanța (în drepta imaginii), Ploieștiul “deasupra” Bucureștiului, apoi Tărgoviște, Pitești, Craiova (în stânga imaginii), iar în partea de jos a imaginii, Ruse.

Iar aceasta este România.

Iar dacă ne îndepărtăm mai mult…

Sau, dacă doriți să vă orientați în spațiu: punctul încercuit cu roșu este Bucureștiul.

Și o privire mai “geografică”.

Și mai departe. 🙂

Pe această din ultima imagine sunt aprocimativ 500.000.000 de check-in-uri. Sigur, din cadru lipsesc Australia și Japonia, însă le veți putea găsi singuri, prin intermediul hărții interactive pe care Foursquare a pus-o la dispoziția utilizatorilor.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Olanda, Belgia e luminat continuu 🙂
    Interesanta este si impartirea fix in 2 a SUA...

Comentează

Parteneri