Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cat de mult straluceste Romania pe Foursquare?

Nepretuita bucurie

Despre har și despre bucurie. În data de 19 mai 2012 în Piața San Roc din Sabadell (un oraș spaniol...

Continuare...


Powered by

Cat de mult straluceste Romania pe Foursquare?

Sorin Tudorde @
23 January 2013

Bucureștiul – un punct luminos la periferia Europei.

Analiștii Foursquare au analizat toate “check-in”-urile pe care utilizatorii rețelei sociale le-au efectuat în perioada 15 noiembrie 2012 – 15 ianuarie 2013 și, atașându-i fiecăruia câte un punct luminos, le-au dispus pe o hartă. Prin urmare, cu cât un loc este mai vizitat de utilizatorii rețelei sociale, cu atât acesta apare mai luminos. Ei bine, acesta este Bucureștiul.

Precum se vede, Centrul vechi, mall-urile și celelalte zone de distracție se pot observa cu relativă ușurință. Acum haideți să privim lucrurile mai în ansamblu.

Și, “îndepărtându-ne” puțin, iată și orașele înconjurătoare: Constanța (în drepta imaginii), Ploieștiul “deasupra” Bucureștiului, apoi Tărgoviște, Pitești, Craiova (în stânga imaginii), iar în partea de jos a imaginii, Ruse.

Iar aceasta este România.

Iar dacă ne îndepărtăm mai mult…

Sau, dacă doriți să vă orientați în spațiu: punctul încercuit cu roșu este Bucureștiul.

Și o privire mai “geografică”.

Și mai departe. 🙂

Pe această din ultima imagine sunt aprocimativ 500.000.000 de check-in-uri. Sigur, din cadru lipsesc Australia și Japonia, însă le veți putea găsi singuri, prin intermediul hărții interactive pe care Foursquare a pus-o la dispoziția utilizatorilor.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Olanda, Belgia e luminat continuu 🙂
    Interesanta este si impartirea fix in 2 a SUA...

Comentează

Parteneri