Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Castaniete

Innovatio Sound – acelasi cor, alt dirijor: Francesco Saverio Messina

Noaptea muzeelor incepe cu… cantec. Corul Sound si dirijorul italian Francesco Saverio Messina sustin concertul “Innovatio”. Pe 14 mai, in...

Continuare...


Powered by

Castaniete

Sorin Tudorde @
7 May 2015

Un moment de bucurie pentru iubitorii muzicii.

Fosta mare dansatoare de flamenco Lucero Tena cântând la castaniete.

Castanietele sunt un instrument muzical de percuție, răspândit în Spania și în America Latină, format din două plăcuțe de lemn, os, corn sau de fildeș, prinse ca valvele unei scoici, care sunt lovite ritmic una de alta.

Castanietele sunt folosite ca acompaniament de dansatoarele de flamenco. Dansatorii și instrumentiștii folosesc de obicei două perechi de castaniete, de obicei cu sunete oarecum diferite, ținând câte o pereche în fiecare mână. Castanietele cu tonuri mai înalte se numesc hembra (în spaniolă femeie) și sunt ținute în mâna dreaptă. În mâna stângă se țin castanietele cu sunet mai grav, numite macho (în spaniolă bărbat). (Wikipedia)

castaniete

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.