Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Casa de vis: manual de utilizare

În fiecare stea există un suflet

Priveşte apusul, ascultă sunetul mării, acea sălbatică mare, plină de viaţă, în culori fascinante, zbatându-se la ţărm printre stânci! Un...

Continuare...


Powered by

Casa de vis: manual de utilizare

Sorin Tudorde @
8 July 2013

Cum se poate transforma un spațiu cu totul neașteptat într-o locuință de vis.

Aceasta este o parte din sufrageriei familiei Bofill. Partea cea mai interesantă nu este aceea că sufrageria este cu mult mai mare, ci faptul că aceasta se află într-o fabrică de ciment.

Mai exact, această fabrică de ciment. În 1973, arhitectul spaniol Ricardo Bofill a descoperit-o în apropierea Barcelonei: compusă din peste 30 de silozuri, galerii subterane și hale de lucru, fabrica era deja abandonată și parțial în ruină.

Așa că domnul Bofill a cumpărat-o. Și a transformat-o într-un spațiu modern, care acum adăpostește locuința familiei sale, o sală de expoziții, birourile pentru firma sa de arhitectură și grădini.

Dar mai bine să îl lăsăm pe fiul său mai mare, Ricardo Bofill Jr. să ne arate despre ce este vorba.

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri