Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Cartea tipărită cu cele mai mici dimensiuni

Cum îți sunt manipulate emoțiile prin intermediul culorilor

Câteva dintre micile secrete ale marelui ecran. În cele mai multe cazuri, producătorii de film respectă roata emoțiilor (pe care...

Continuare...


Powered by

Cartea tipărită cu cele mai mici dimensiuni

Sorin Tudorde @
14 March 2013

Un record mondial stabilit de tipografii japonezi.

Toppan Printing, una dintre cele mai mari edituri japoneze, a tipărit o carte cu adevărat minusculă: cu o lățime a paginilor de doar 0,75 milimetri, volumul “Shiki no Kusabana” – Flori de sezon – a stabilit un nou record Guiness pentru cartea tipărite cu cele mai mici dimensiuni (precedentul record era deținut de o carte realizată în Rusia, cu dimensiunile paginilor de 0,90 milimetri).

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Flori de sezon conține denumiri și ilustrații monocrome ale florilor japoneze și pentru tipărirea sa – literele au o grosime de doar 0,01 milimetri – a fost folosită o tehnologie utilizată de instituțiile bancare pentru a preveni falsificarea banilor.

Toppan Printing, care produce cărți miniaturale încă din anul 1964, a expus volumul la Muzeul Tipăriturilor din Tokyo. Acesta poate fi achiziționat de doritori, contra sumei de 235 euro, împreună cu o lupă și o versiune mărită a cărții.

Cu toate acestea, Flori de sezon este gigantică în comparație cu deținătoarea titlului mondial pentru cartea cu cele mai mici dimensiuni din lume. E drept, acesta din urmă nu este tipărită pe hârtie…

(surse: 1, 2, 3)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri