Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Caramizile cartii

Decupajele imaginarului

Un alt mod de a așterne povești cu ajutorul hârtiei. Povești spuse prin decuparea unor straturi de hârtie colorată. Câteva...

Continuare...


Powered by

Caramizile cartii

Sorin Tudorde @
6 April 2012

“Nostalgia pentru o epocă în care bibliotecile erau lumi ale căror caverne erau tixite cu pagini de hârtie îngălbenită, linişte şi de timp.”

La prima vedere, par cărțile de pe raftul unui anticariat. În realitate sunt cărămizi vechi adunate de către artistul australian Daryl Fitzgerald de pe străzile orașului Melbourne și pictate astfel încât să ne înșele simțurile. O instalație artistică pe care a numit-o “Lecturi ușoare”.

Light reading își află inspirația în ceea ce noi percepem că ar reprezenta o “carte cu greutate”. O percepție influențată de multe ori de dimensiunile și de greutatea în sine a cărții. Light reading transformă orașul într-o narațiune în sine, invocând nostalgia pentru o epocă în care bibliotecile erau lumi ale căror caverne erau tixite cu pagini de hârtie îngălbenită, linişte şi de timp.”

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri