Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Când ți-e dor de părinți…

Ceremonia de decernare a Premiilor Emmy în direct, la HBO

HBO va transmite în direct si în exclusivitate, în dimineaţa zilei de luni, 23 septembrie 2013, de la ora 03:00,...

Continuare...


Powered by

Autor: Cosmin Neidoni

Când ți-e dor de părinți…

Cosmin Neidoni18 May 2016

Când ți-e dor de părintii care nu mai sunt, cum se întâmplă adeseori ca însemn al firescului, așază-te tăcut, undeva retras, departe de zgomot și lasă-ti privirea sa-i caute departe.

După un timp, căutându-i in afara, te dumiresti, ajungand a intelege ca cei care au fost o vreme intreaga reazem si zambet pentru tine sunt inlauntrul tau, devenind metafora a linistei tale si reper absolut.

Parinti dragi, pentru voi nicio povara nu a fost niciodata grea. Imbatranind, pasii va sunt mai marunti, mai nesiguri si ezitanti. Si cand ma gandesc ca voi ati fost indaratul fiecarui pas atunci cand, mici fiind, noi am invatat sa mergem cu pasii la fel de nesiguri si ezitanti. Si pasii vostri la un moment dat, obositi fiind, dispar, dar nu fara rost pentru ca ei pasesc mai departe prin noi.

Si acum, ca si atunci in copilarie, mi se intampla – cand am o ezitare – sa privesc putin inapoi, cautand un mic reazem.

Va fie cerul limpede si inima impacata. Cand mi-e dor de voi, ma asez undeva departe de zgomot si va caut, auzindu-va pasii mergand si acum in urma mea.

parinti

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul acestui formular.

Despre autor

Cosmin Neidoni

| LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Comentează

Parteneri