Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Călător prin orasul de vis

zadarnic

zadarnic mă ascund alăturea cu cerul în râul din care am evadat sclipirilor de oase. închipuiri îmi tulbură vederea.. vrei...

Continuare...


Powered by

Călător prin orasul de vis

Sorin Tudorde @
24 November 2011

O galerie de imagini ale unuia dintre cele mai frumoase orașe europene. Pentru porția zilnică de visare.

Monsanto este un orășel din Portugalia, aflat la poale de munte. Are doar ceva mai mult de 1000 de locuitori, însă printre casele vechi, din granit, ce-și fac loc printre bolovanii gigantici, încap milioane și milioane de vise.

În anul 1938 Monsanto a fost votat, în cadrul unui concurs național, “cea mai portugheză localitate a Portugaliei”. Iar aceast vot a fost suficient pentru o serie întreagă de restricții privind autorizațiile de construcție. Și astfel Monsato s-a păstrat și astăzi la fel ca și atunci. Este, dacă vreți, un muzeu viu. Pentru ei, portughezii, știu să prețuiască frumusețea și, mai ales, știu să o conserve.

Iată în continuare alte căteva imagini și, în final, un scurt material filmat.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri