Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Broderii

Sigmund Freud: despre sexualitate, morală și iubire

“Moralitatea sexuală… îmi pare foarte demnă de dispreț.” “Nu există tendințe care să fi fost mai bine refulate și combătute...

Continuare...


Powered by

Broderii

Sorin Tudorde @
27 September 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Portrete cusute de mână…

Vă vine sau nu să credeți, dar nu este o pictură. Ci este este o broderie realizată de Cayce Zavaglia.

“Iniţial, lucrul cu gama de culori prestabilită a sculurilor de lână s-a dovedit frustrantă. Spre deosebire de pictură, eram în imposibilitatea de a amesteca culorile… Cu timpul, am creat un sistem prin care cos firele într-o anume succesiune, care în cele din urmă, dă iluzia unei anumite culori sau a unui anumit ton.”

“Direcţia în care firele sunt cusute trebuie să imite modul în care liniile sunt suprapuse într-un desen pentru a da iluzia de adâncime, volum şi formă. Cu timpul, broderiile mele au devenit tot mai complexe, dar, în cele din urmă, mai evocatoare.”

Aproape incredibil, nu-i așa? Mai multe lucrări pe site-ul artistei.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.