Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Britanicii zugrăvesc româneste

Arta sau ecologie?

La sfarsitul lunii martie 2010, la MNAC, un loc bine definit in randul tinerilor pasionati de arta, a avut loc...

Continuare...


Powered by

Britanicii zugrăvesc româneste

Sorin Tudorde @
11 December 2012

Susține și tu Webcultura! Pentru că, împreună, putem supraviețui ignoranței și ignoranților.

Mulțumim. (Vezi aici cine a donat până acum.)

Sau despre cum zugravi pot fi artiști. Însă ei încă nu știu asta.

Artista britanică Clare Bosanquet s-a îndrăgostit de arta zugravilor români. Și a dus totul cu un pas mai departe, creând propriile role pentru zugrăvit și comercializându-se prin intermediul unui magazin online.

“Când am descoperit aceste role de vopsit cu modele într-o piață din România am fost atât de încântată încât le-am cumpărat pe toate și am petrecut următoarele două luni de excursie regretând greutatea rucsacului meu. Românii folosesc aceste role de peste 100 de ani ca o alternativă a tapetului. Ca o persoană care este o adeptă înfocată a reciclării, le folosesc de atunci tot timpul pentru a readuce la viață țesăturile nedorite și zidurile nefirești. Am adaptat sistemul tradițional de role pentru a fi folosit în principal pentru țesături și am simplificat modul de folosire pentru hârtie și ziduri.”

Acum, sigur, nu tot ce spune Claire este chiar adevărat. 🙂 Iată și un scurt film cu “instrucțiunile de folosire” pentru rolele care costă aproximativ 19 euro bucata.

Mai multe role create de Clare Bosanquet găsiți pe pagina de pe Etsy.com sau pe cea de Pinterest.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Design

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.