Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Bicicletele gandirii

Rio

Câteva minute de frumusețe. Câteva foarte frumoase secvențe filmate în Rio De Janeiro și în preajma cascadei Iguazu, cascadă care, în...

Continuare...


Powered by

Bicicletele gandirii

Sorin Tudorde @
19 February 2012

“Cred că unul dintre lucrurile care ne separă cu adevărat de primatele superioare este faptul că suntem făuritori de unelte.

Am citit un studiu care a măsurat eficiența locomotorie pentru diferite specii de pe planetă. Condorul folosește cea mai puțină energie pentru a se deplasa un kilometru. Iar oamenii s-au clasat, cu o performanță destul de puțin impresionantă, în ultima treime a listei. Este un rezultat cu care “coroana creației” nu se prea poate mândri. Pentru că nu arată prea bine.

Dar apoi, cineva de la Scientific American a avut ispirația de a testa eficienţa locomotorie a unui bărbat pe o bicicletă. Şi un bărbat pe o bicicletă – o ființă umană pe o bicicletă – a spulberat performanța condorului, clasându-se de departe pe primul loc în topuri.

Și aceasta este ceea ce înseamnă un computer pentru mine. Pentru mine un computer este cea mai remarcabilă unealtă pe care l-am făurit vreodată. Și este echivalentul a unei biciclete pentru minţile noastre.” (Steve Jobs, 1990 – fragment dintr-un interviu acordat MLFilms pentru un film de promovare al Librăriei Congresului)

(foto)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri