Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Biblioteci stradale

Vorbăriada

S-a dat startul la o nouă ediție. Repetitiv și halucinant, sisific și proteic, sîntem din nou prinși în peisajul unei...

Continuare...


Powered by

Biblioteci stradale

Sorin Tudorde @
22 February 2012

Un excelent proiect urban.

Vă amintiți când ați văzut pe cineva intrând într-o cabină telefonică stradală pentru a telefona? Exact, greu de spus! Motiv pentru care cu atât mai mult îmi place proiectul arhitectului american John Locke. Un proiect prin intermediul căruia cabinele telefonice din New York sunt transformate în mici biblioteci stradale, în care oricine poate lua o carte. Sau poate contribui cu o carte.

“Chiar dacă acum au fost transformate în relicve de omniprezența telefoanelor mobile, sunt interesat de telefoanele stradale tocmai pentru anacronismul lor. Relicve a căror tehnologia depășită ruginește sub privirile noastre. Însă ele pot reprezenta și spațiul o oportunitate: un spațiu care să ne readucă împreună pentru a împărtăși o carte bună cu vecinii.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.