Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Becul care continua sa stea aprins de 110 ani

Cum să stai bine

Câteva sfaturi utile privind modul în care ar trebui să stai la birou. Știați că, potrivit studiilor medicale, persoanele care...

Continuare...


Powered by

Becul care continua sa stea aprins de 110 ani

Sorin Tudorde @
13 June 2011

Sâmbătă, 18 iunie, cel mai longeviv bec din istorie va împlini 110 de când continuă să stea aprins.

Becul se află instalat într-o stație de pompieri din micul oraș californian Livermore. Și-a început “cariera” în anul 1901. În 1972, Guinness Book of World Records avea să-l declare cel mai vechi bec în funcțiune din întreaga lume.

Dacă la început becul avea o putere de 60W, acum el mai lumineaza cu o putere de 4W. Potrivit specialiștilor, secretul longevității sale constă în filamentul relativ gros și puterea scăzută de alimentare.

Puteți afla mai multe detalii de pe site-ul Centennial Bulb. Site unde ăl și puteți admira “pe viu”, în toata stralucirea sa prin intermediul unui webcam.

Și, nu în ultimul rând: în opinia mea, este si aceasta o artă. Arta lucrului bine făcut.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.