Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Becul care continua sa stea aprins de 110 ani

De distracție

Două momente video din România. Descrierea oficială sună așa: “munte, apă, soare, șezlonguri, paturi și baldachine însoțite de băuturi răcoritoare...

Continuare...


Powered by

Becul care continua sa stea aprins de 110 ani

Sorin Tudorde @
13 June 2011

Sâmbătă, 18 iunie, cel mai longeviv bec din istorie va împlini 110 de când continuă să stea aprins.

Becul se află instalat într-o stație de pompieri din micul oraș californian Livermore. Și-a început “cariera” în anul 1901. În 1972, Guinness Book of World Records avea să-l declare cel mai vechi bec în funcțiune din întreaga lume.

Dacă la început becul avea o putere de 60W, acum el mai lumineaza cu o putere de 4W. Potrivit specialiștilor, secretul longevității sale constă în filamentul relativ gros și puterea scăzută de alimentare.

Puteți afla mai multe detalii de pe site-ul Centennial Bulb. Site unde ăl și puteți admira “pe viu”, în toata stralucirea sa prin intermediul unui webcam.

Și, nu în ultimul rând: în opinia mea, este si aceasta o artă. Arta lucrului bine făcut.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri