Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Batranul si Marea: primul film animat pentru IMAX

Mihai Iordache: primul album de jazz sponsorizat de ascultatori

Mihai Iordache, saxofonist, compozitor, membru al trupei de rock Kumm si lider al trupei de jazz Iordache, are de gand...

Continuare...


Powered by

Batranul si Marea: primul film animat pentru IMAX

Sorin Tudorde @
12 June 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

A primit un Oscar pentru cel mai bun film de animație și a fost primul film de animație lansat în IMAX. Iar dacă toate acestea nu sunt suficiente: filmul este, în întregime pictat pe sticlă.

Bătrânul și Marea (în limba rusă Старик и море) a fost realizat în 1999 de către animatorul rus Aleksandr Petrov, după romanul cu acelaşi nume de Ernest Hemingway. Filmul este compus din peste 29.000 de imagini pictate pe sticlă de către Petrov şi fiul său Dimitri, pe parcursul a mai bine de doi ani și jumătate, într-o manieră ce poate fi caracterizată ca aparținând realismului romantic.

Bătrânul și Marea a câștigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun film de animație în anul 2000, a fost finanțat de către un grup de companii canadiene, ruse şi japoneze și a fost primul film animat lansat în IMAX.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.