Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Batalioanele corporatiste

Bursa pentru un tanar interpret de opera la Accademia Teatro alla Scala din Milano

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia şi Academia Teatrului La Scala din Milano anunţă organizarea unui...

Continuare...


Powered by

Batalioanele corporatiste

Sorin Tudorde @
28 June 2012

Imaginile suprarealiste ale realității de zi cu zi.

Surreal Human Sculpture este un ciclul de “instalații artistice vii” pe care artistul Andrew Baines l-a început în 2006. Și pe care, îl continuă și astăzi, inspirat de o amintire din copilărie: avea doar 14 ani când, aflat în călătorie la Londra, a rămas uimit văzând mulțimea de oameni care se revărsa din ieșirea unei stații de metrou. L-a uimit că toți arătau aproape la fel, îmbrăcați “business”, de parcă ar fi fost clonați. “Acesta este un batalion corporatist, dragul meu, i-a spus atunci tatăl său, privindu-i nedumerirea. Vor continua să facă asta, de la ora nouă până la ora cinci, pentru restul vieții lor.”

Cuvintele tatălui i s-au întipărit în minte. Iar mai târziu, s-a întrebat cum ar arăta aceste batalioane încojurate de apa eliberatoare a oceanului. Și astfel au luat naștere Sculpturile Umane Suprarealiste.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.