Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Bărbați pe tocuri

“Ca o fetiță”

Cu toții am auzit spunându-se așa ceva… “Lovești ca o fetiță”, “plângi ca o fetiță”, “te porți ca o fetiță”…...

Continuare...


Powered by

Bărbați pe tocuri

WebCulturade @
28 May 2015

O carte care stârnește controverse.

barbati-pe-tocuriMarcel Manea a lansat cartea “Bărbați pe tocuri”, o colecție de scurte povestiri care explorează fanteziile romantice din marile orașe.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“Printr-o nebunie temporară cum e viaţa am fost invitată la această petrecere. Bărbații pe tocuri m-au primit precum orfanii pe mama-surogat. Toţi aceşti copii neruşinaţi erau o duzină de băieţei care se purtau precum divele anilor ‘40. La cât vin băusem noaptea aia nu te aştepta să-mi amintesc cronologia faptelor. M-am apropiat de blondinul misterios, târându-mi decolteul care în epoca hetero mi-ar fi garantat mai mult ca sigur victoria. Blondinul meu era primul escroc sentimental din peninsula gay pe care-l întâlnisem. Dacă erai gay, te îndrăgosteai numaidecât de el şi sufereai ca dracu. Dacă erai femeie şi te îndrăgosteai de el, sufereai ca dracu ăl bătrân dacă-i poţi spune aşa. Prin toată adunătura de bărbați pe tocuri, blondinul meu era asemenea unui borcan cu miere.” (Marcel Manea, Bărbați pe tocuri)

Marcel Manea a trăit și respirat pentru o vreme în Suedia. Peripețiile sale se regăsesc într-un manuscris care mai târziu a devenit nuvela “Sindromul Stockholm”. Are în palmares mai multe scenarii de film. Este coautor al antologiei “Ficțiuni Reale”, Humanitas, 2013.

Despre autor

Comentează

Parteneri