Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Bărbați pe tocuri

Ziua Pământului 2013

Astăzi, peste un miliard de oameni, din 192 de țări. sărbătoresc Ziua Pământului. Teoretic. Pentru că practic – știm asta...

Continuare...


Powered by

Bărbați pe tocuri

WebCulturade @
28 May 2015

O carte care stârnește controverse.

barbati-pe-tocuriMarcel Manea a lansat cartea “Bărbați pe tocuri”, o colecție de scurte povestiri care explorează fanteziile romantice din marile orașe.

“Printr-o nebunie temporară cum e viaţa am fost invitată la această petrecere. Bărbații pe tocuri m-au primit precum orfanii pe mama-surogat. Toţi aceşti copii neruşinaţi erau o duzină de băieţei care se purtau precum divele anilor ‘40. La cât vin băusem noaptea aia nu te aştepta să-mi amintesc cronologia faptelor. M-am apropiat de blondinul misterios, târându-mi decolteul care în epoca hetero mi-ar fi garantat mai mult ca sigur victoria. Blondinul meu era primul escroc sentimental din peninsula gay pe care-l întâlnisem. Dacă erai gay, te îndrăgosteai numaidecât de el şi sufereai ca dracu. Dacă erai femeie şi te îndrăgosteai de el, sufereai ca dracu ăl bătrân dacă-i poţi spune aşa. Prin toată adunătura de bărbați pe tocuri, blondinul meu era asemenea unui borcan cu miere.” (Marcel Manea, Bărbați pe tocuri)

Marcel Manea a trăit și respirat pentru o vreme în Suedia. Peripețiile sale se regăsesc într-un manuscris care mai târziu a devenit nuvela “Sindromul Stockholm”. Are în palmares mai multe scenarii de film. Este coautor al antologiei “Ficțiuni Reale”, Humanitas, 2013.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Comentează

Parteneri