Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Baletul rolelor

Rochii interactive

Germanii au îmbinat știința și tehnologia pentru a crea primele rochii care strălucesc. La propriu. Conceptul rochiei interactive este “comunicarea...

Continuare...


Powered by

Baletul rolelor

Sorin Tudorde @
7 January 2012

Un balet mai puțin obișnuit.

O incredibilă instalație artistică realizată de olandezul Johan Rijpma: o mulțime de role de bandă adezivă transparentă (sau, dacă doriți, de scotch – singurul scotch permis copiilor), lipite – într-o ordine precisă – pe o suprafață plană și lăsate să atârne până când se dezlipesc. Povestit, pare plictisitor. Însă, priviți. Și cred că vă veți schimba părerea.

“Grupurile de role trec printr-un proces de dezvoltare şi degenerare. Totul începe de la o compoziţie simetrică. De aici, prin forţa de gravitaţiei rezultă forme și mișcări imprevizibile, dar pe care le simțim ca fiind oarecum familiare.” (Johan Rijpma)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.