Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Baletul rolelor

Micuța balerină: când poveștile prind viață

Despre balet, cu dragoste. Când am fost mică, îmi amintesc că am primit o cutiuță muzicală de la bunica mea....

Continuare...


Powered by

Baletul rolelor

Sorin Tudorde @
7 January 2012

Un balet mai puțin obișnuit.

O incredibilă instalație artistică realizată de olandezul Johan Rijpma: o mulțime de role de bandă adezivă transparentă (sau, dacă doriți, de scotch – singurul scotch permis copiilor), lipite – într-o ordine precisă – pe o suprafață plană și lăsate să atârne până când se dezlipesc. Povestit, pare plictisitor. Însă, priviți. Și cred că vă veți schimba părerea.

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


“Grupurile de role trec printr-un proces de dezvoltare şi degenerare. Totul începe de la o compoziţie simetrică. De aici, prin forţa de gravitaţiei rezultă forme și mișcări imprevizibile, dar pe care le simțim ca fiind oarecum familiare.” (Johan Rijpma)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri