Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Baletul excavatoarelor

Știam

Că te-am pierdut Știam, de mult… Că visul și visarea nu-i totuna, Doar eu le zăpăceam întotdeauna, Știam! Că suntem...

Continuare...


Powered by

Baletul excavatoarelor

Sorin Tudorde @
5 June 2011

V-ați imaginat vreodată o coregrafie după care câteva excavatoare gigantice dansează balet?

În 2002, trecând întâmplător printr-un șantier de construcții, coregrafa canadiană Anne Troake a observat cum în mișcările mecanice ale excavatoarelor se putea ghici o ordine și o sincronizare a mișcărilor care au condus-o cu gândul la mișcările unui dans. Și s-a intrebat: cum ar fi ca de fapt să creeze o coregrafie pentru ca acești imenși dansatori să dea naștere unui spectacol de balet?

Rezultatul s-a numit Pretty Big Dig – un scurt metraj plin de poezie, care transformă mișcările mecanice ale excavatoare în limbajul vizual al dansului. Din nefericire, din întregul proiect s-a păstrat până astăzi doar scurtul fragment pe care vă învit să-l priviți în continuare.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.