Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Baletul excavatoarelor

Păpădiile

Editura Humanitas Fiction vă invită miercuri, 17 iunie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38)...

Continuare...


Powered by

Baletul excavatoarelor

Sorin Tudorde @
5 June 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

V-ați imaginat vreodată o coregrafie după care câteva excavatoare gigantice dansează balet?

În 2002, trecând întâmplător printr-un șantier de construcții, coregrafa canadiană Anne Troake a observat cum în mișcările mecanice ale excavatoarelor se putea ghici o ordine și o sincronizare a mișcărilor care au condus-o cu gândul la mișcările unui dans. Și s-a intrebat: cum ar fi ca de fapt să creeze o coregrafie pentru ca acești imenși dansatori să dea naștere unui spectacol de balet?

Rezultatul s-a numit Pretty Big Dig – un scurt metraj plin de poezie, care transformă mișcările mecanice ale excavatoare în limbajul vizual al dansului. Din nefericire, din întregul proiect s-a păstrat până astăzi doar scurtul fragment pe care vă învit să-l priviți în continuare.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.