Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Astazi este #GivingTuesday, “martea daruirii”

Less is more (?)

 “Cheltuim mai mult, dar avem mai puţin; cumpărăm mai mult, dar ne bucurăm mai puţin.” (Octavian Paler) Astăzi, trăim într-o...

Continuare...


Powered by

Astazi este #GivingTuesday, “martea daruirii”

Sorin Tudorde @
27 November 2012

Atunci când e vorba de caritate, companiile românești nu se mai înghesuie să importante sărbători de peste Ocean.

Am importat Black Friday (“vinerea reducerilor”) și am importat Cyber Monday (“lunea reducerilor pentru cumpărăturile online”), iar companiile din România, fie mari, fie mici, s-au grăbit să participe. Pentru că era vorba de profit. Și, după ce ne-au invadat televizoarele și monitoarele cu anunțuri, au prins a se lăudă cu cât de mult au vândut.

Ei bine, astăzi este #GivingTuesday, “marțea dăruirii”. Și ea, ca și celalte, tot o “sărbătoare americană”, însă una destinată actelor de caritate. Și generozității. Și, în ceea ce mă privește, nu am auzit de vreo companie din România care să spună că o aniversează.

O absență care s-ar putea justifica, desigur, prin faptul că #GivingTuesday este la prima sa ediție. Însă, în epoca social media, atunci când nume mari sprijină o astfel de acțiune, această justificare e doar o simplă scuză.

Cine știe, poate la anul vom avea și companii din România implicate în #GivingTuesday. Până atunci, dacă sunteți curioși, priviți ce se întâmplă pe twitter

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri