Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Artisul: in culisele filmului care a castigat Oscarul

Tigrul auriu

O proiecție pe străzile Parisului. Arta stradală și arhitectura interacţionează în cadrul acestui experiment desfășurat, în luna februarie 2012, pe...

Continuare...


Powered by

Artisul: in culisele filmului care a castigat Oscarul

Sorin Tudorde @
29 February 2012

Patru minute de confesiuni cu Michel Hazanavicius, regizorul și scenaristul filmului The Artist.

“Dacă intri acum într-un cinematograf și te uiți la spectatori, vei vedea că ei își privesc mereu telefoanele. Pentru că ei știu că datorită sunetului pot urmări povestea. La un film mut nu poți face asta. Trebui să fii atent, trebuie să privești ecranul. Iar asta schimbă totul.”

“Când filmezi trebuie să fii foarte atent la fiecare chip care apare în cadru. Pentru că totul spune o poveste. Și uneori există doar un mic detaliu, care însă capătă o prea mare importanță și trebuie să îl scoți din cadru. Pentru că spune o altă poveste. Este un proces foarte interesant cu filmele mute: filmarea în alb-negru și lipsa sunetului creează misterul.” (Michel Hazanavicius)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri