Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Arta nu poate fi redusa la tacere. Dar poate sa nu se faca auzita…

N-am mai visat de mult că zbor

Marți, 18 iunie, ora 19.00 va avea loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) o...

Continuare...


Powered by

Arta nu poate fi redusa la tacere. Dar poate sa nu se faca auzita…

Sorin Tudorde @
27 April 2011

Să recapitulăm: în data de 17 aprilie, în cadrul Muzeului de Artă Contemporană din Los Angeles – MOCA -, și-a deschis porțile Art in the Streets, prima expoziție dedicată graffiti-ului și artei stradale.

În data de 22 aprilie, Space Invader unul dintre artistii graffiti participanți la Art in Streets este arestat sub acuzația de vandalism.

În data de 25 aprilie, Revok, un alt artist graffiti participant la expoziția MOCA este arestat si el sub aceeași acuzație.

“Poliția din Los Angeles pare a oferi o riposta care să contraatace succesul MOCA pentru a sancționa acceptarea graffiti-ului ca o formă de artă oficială.” (Gregory Linton)

Dacă graffiti-ul ar schimba ceva…

Luni, 25 aprilie, în centrul Londrei, avea să apară o nouă lucrare care poartă amprenta lui Banksy. Cu un mesaj cât se poate de clar: “Dacă graffiti-ul ar schimba ceva, atunci ar fi interzis”. O parafrazare după o afirmație a anarhistei Emma Goldman: “Dacă votul ar schimba ceva, ei l-ar scoate în afara legii”.

Și, probabil, Banksy are dreptate. Însă nu cred ca autoritățile sunt vinovate. Cred că vinovați suntem noi toți.

Sursa foto

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri