Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Artă la caserolă

We Feel Fine: suntem un popor de oameni singuri?

12 milioane de emoții umane adunate într-un singur site Secundă de secundă, sentimentele umane sunt exprimate prin intermediul blogurilor. Aceasta...

Continuare...


Powered by

Artă la caserolă

Sorin Tudorde @
7 January 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Ce mănâncă școlarii japonezi.

Se numește bento și, în bucătăria japoneză este echivalentul pachețului cu mâncare de la noi. Diferența este că la japonezi, după cum veți vedea, aranjamentul mâncării a devenit o artă în sine.

În mod tradițional, o bento este compusă din orez, peşte sau carne şi una sau mai multe legume murate sau fierte, dispuse într-o caserolă.

Bento poate fi foarte minuţios aranjată în stilul kyaraben – aspectul final trebuie să sugereze un erou de desen animat (anime), unul de bandă desenată (manga) sau un personaj din jocurile video – sau în stilul oekakiben – aspectul final trebuie să sugereze oameni, animale, monumente sau plante.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.