Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Artă florală la Festivalul crizantemelor

Cei mai cunoscuti artisti japonezi ai momentului expun in Bucuresti

Ambasada Japoniei, Japan Foundation și Muzeul Național de Artă Contemporană anunță deschiderea expoziției “Passage to the Future: Art from a...

Continuare...


Powered by

Artă florală la Festivalul crizantemelor

Mihaela Kloos-Ileade @
7 November 2011

Rețetă pentru un eveniment turistic de succes: se ia o floare duală ca semnificație, se alătură suratelor ei în combinații artistice nemaivăzute și se asortează unui oraș medieval, pe notele Toamnei lui Vivaldi.

Adăugați pentru răsfățul drumețului însetat și-o cană de vin fiert, și-o plăcintă aromată cu dovleac…

Lahr, un idilic orășel așezat la poalele Pădurii Negre, înflorește între 22 Octombrie-13 Noiembrie 2011, printr-o simfonie a culorilor și muzicii, Festivalul crizantemelor. Anual, iubitorii florilor sunt încântați de nuanțele aranjamentelor inedite sau de ghirlandele ce se revarsă în cascade pe fațadele caselor.

Anul acesta, floriștii celebrează culturile lumii prin aranjamente dedicate Americii indigene, Europei, Africii, Orientului Apropiat, Chinei – țara de origine a crizantemei și Japoniei – unde crizantema este floare imperială.

Un festival al frumosului, diversității și fanteziei.

Foto: Mihaela Simona Ilea

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Mihaela Kloos-Ilea

| Blog | Twitter | Facebook | De același autor

Ani la rând am ascultat. Am învățat. Acum caut, visez și scriu. Descoperă Transilvania frumoasă și povești despre sașii de ieri și de azi pe povestisasesti.com

Comentează

Parteneri