Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Arta din coduri de bare (si un autoportret din pastile de ecstasy)

Despre “omul gras”

“Drumul către iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalţi de la înălţimea vulturilor aflaţi în zbor.” “Între omul gras...

Continuare...


Powered by

Arta din coduri de bare (si un autoportret din pastile de ecstasy)

Sorin Tudorde @
14 May 2011

Un artist american creează portrete ale unor personalități cunoscute folosindu-se doar de coduri de bare sau de coduri QR.

Americanul Scott Blake este cunoscut pentru portretele sale compuse din coduri QR sau din coduri de bare. Fiecare cod poate fi scanat individual cu ajutorul unui smartphone, obținându-se astfel informații despre şi personalitatea reprezentată în portret.

Amy Goodman

Portretul jurnalistei Amy Goodman, de pildă, este realizat din 2.304 QR codes care, scanate cu un smartphone, conduc la înregistrarile video pe care aceasta le-a făcut, timp de noua ani, în cadrul Democracy Now. Portretul lui Elvis este alcătuit din coduri de bare ale CD-urilor cu muzica lui. Portretele lui Bruce Lee şi Marilyn Monroe sunt alcătuite din coduri de bare ale DVD-urilor cu filmele lor. Iar portretul lui Oprah este alcătuit din codurile de bare ISBN din clubul ei de carte.

Și totuși, o excepție există: pentru autoportretul său, Scott Blake nu a folosit nici coduri de bare nici QR codes, ci scanările unor pastile de ecstasy.

“Interacţionați cu arta mea. Porniți de la formă pentru a descoperi funcţionalitatea. Scanați codurile de bare cu un smartphone.” (Scott Blake)

Mai multe lucrăti pe site-ul lui Scott Blake.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri