Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Artă, cu buline

“Nu întotdeauna înțelegerea greșita a unei fotografii este un fapt negativ”

“Atâta timp cât ai încredere în privitor, relația cu acesta este constructivă.” Vlad Eftenie în câteva fotografii, câteva gânduri și...

Continuare...


Powered by

Artă, cu buline

Sorin Tudorde @
8 July 2013

Câteva dintre creațiile uneia dintre cele mai apreciate artiste contemporane.

De aproape o jumătate de veac artista japoneză Yayoi Kusama continuă să uimească o lume întreagă prin intermediul tiparelor sale repetitive. De la pictură la sculptură, de la literatură la creație vestimentară și film, Yayoi Kusama a reușit să se impună pe plan internațional drept una dintre cele mai importante voci ale avangardei artistice. În anul 2008, una dintre lucrările sale a fost vândută cu suma de 5,1 milioane USD, recordul pentru o lucrare a unei artiste care este în viață.

“O bulină are forma Soarelui – care este simbolul energiei întregului univers și a vieții – și, de asemenea, are forma Lunii – care reprezintă calmul. Rotundă, delicată, colorată, fără simțuri și ignorantă. Bulinele devin mișcare… Bulinele sunt calea spre nesfârșit.”

Puteți afla mai multe despre Yayoi Kusama de aici.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri