Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Arta creata cu arma in mana. La propriu.

Două fotografii frumoase ca literatura română

Și un cuvânt frumos ca România. Emil Cioran, Eugen Ionescu și Mircea Eliade Eugen Ionescu i-a întâlnit pe Emil Cioran și...

Continuare...


Powered by

Arta creata cu arma in mana. La propriu.

Sorin Tudorde @
4 March 2011

Deweaponizing the Gun este denumirea unei serii de lucrări mai puțin obișnuite. Și aceasta pentru că lucrările sunt realizate cu o pușca. Mai exact, artistul Walton Creel trage cu o armă de calibrul 22 în folii de aluminiu.

“Unii artişti au folosit de filmarea de mare viteza pentru a captura imaginea unui glonț în timp ce străpunge ținta, alții au topit arme în sculpturi.

Când am decis să fac artă folosind o pușcă, nu știam sigur în ce direcție voi merge. Scopul meu principal era de a scoate puterea distructivă dintr-o armă. De a transforma arma într-un instrument de creaţie şi de a o folosi într-un mod care nu are de a face cu scopul său iniţial.” (Walton Creel ((Walton Creel – site oficial)))

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.