Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Anul 1963

Povestiri de o clipa

O nouă galerie de “clipiri fotografice”. Vi s-a întâmplat vreodată să priviți pentru o singură clipă o persoană (pe stradă,...

Continuare...


Powered by

Anul 1963

Sorin Tudorde @
3 August 2011

Vechi de jumătate de secol, frumusețea acestor fotografii vă va tăia respirația.

Întrebam de curând cât de mult a câștigat și cât de mult a pierdut arta fotografică de pe urma progresului tehnologic. Iată astăzi câteva dintre cele mai cunoscute lucrări ale unui mare maestru: Melvin Sokolsky.

Melvin Sokolsky a jucat un rol major în revitalizarea fotografiei de modă în anii ’60. Lucrările pe care vi le prezint astăzi sunt parte a unuia dintre cele mai cunoscute cicluri ale sale: Bubble. Un ciclu realizat pentru Harper’s Bazaar în 1963, pe când Sokolsky avea doar 23 de ani.

Fotografiile lui Melvin Sokolsky sunt de o magie aparte. O magie pe care, astăzi, ne este tot mai greu să o (re)întâlnim.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. NEMTANU ELENA

    nu am stiut in amanunt toate aceste lucruri,dar trebuie sa gandesti frumos si sa admiri aceste intamplari pentru ca noi nu stiam la vremea noastra despre ele.Poate ca nici nu le-am fi inteles!Acum este mai bine ca le stim si ni se par mult mai interesante!

  1. 1963 « Şedere pe malul tăcerii
Comentează

Parteneri