Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Antarctica 1911: fotografii istorice

Nunta înstelată

Și, jurându-și să se iubească, au plecat în viață împreună, luminați de Calea Lactee. Probabil, unii dintre cei ce citesc...

Continuare...


Powered by

Antarctica 1911: fotografii istorice

Sorin Tudorde @
22 June 2011

În urmă cu un veac, pornea la drum prima expediție australiană în Antarctica. Iată, în continuare, un set de imagini istorice.


In 1911, un grup de oameni de ştiinţă şi de aventurieri au plecat din Hobart, sub conducerea lui Douglas Mawson, spre Insula Macquarie și de acolo spre părți necunoscute ale Antarcticii. Fotograful oficial al expediției a fost James Francis (Frank) Hurley, însă fotografiile aparțin și altor membri ai expediției.

Prima expediție autraliană în Antarctica a adunat informații care au avut o contribuție majoră atât la cunoașterea regiunii cât și la formarea – în 1936 – a ceea ce astăzi este cunoscut sub numele de Teritoriul Antarctic Australian. Vă invit să savurați în cele ce urmează imaginile unor vremuri în care cuvintele nu-și pierduseră sensul, iar fotografia era povestea unui adevăr în sine.

(click pe imagini pentru mărire)

(Sursa)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri