Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Andrei Pleșu a fost desemnat Cetăţeanul European al anului

D.F.

Cuvintele tale ma mangaie precum niste maini nevazute pana prind un contur Pentru ca nu am nume si nici viata...

Continuare...


Powered by

Andrei Pleșu a fost desemnat Cetăţeanul European al anului

Sorin Tudorde @
11 February 2015

Distincția este acordată anual de Parlamentul European pentru realizări excepționale în dezvoltarea colaborării culturale transnaționale în Uniunea Europeană, mai multor persoane sau organizații.

Andrei Pleșu a primit Premiul pentru activitatea sa ca fondator și rector al Colegiului Noua Europă (NEC, New Europe College – Institut de Studii Avansate).

Cancelaria Premiului Cetățeanului European a acordat distincția la propunerea europarlamentarului Cristian Preda:

“Prin programul său de burse, Colegiului Noua Europă a contribuit, din 1994 şi până în prezent, la dezvoltarea cercetării în ştiinţe umane în România. NEC a jucat astfel un rol major în europenizarea elitelor universitare, politice şi administrative din România, cu sprijinul financiar al partenerilor europeni din Germania, Austria, Franţa. În acelaşi timp, NEC a contribuit prin seminariile şi publicaţiile sale la stimularea dezbaterii publice pe teme europene în România. Reţeaua cercetătorilor ce au beneficiat de susţinerea NEC s-a extins gradual pentru a include cercetători din ţările vecine şi din întreaga lume. NEC a devenit astfel un nucleu puternic pentru cooperarea transnaţională în sfera ştiinţelor umane.”

Premiul va fi conferit la o ceremonie naţională publică, care va avea loc pe 20 februarie 2015, la sediul Biroului de Informare al Parlamentului European în România. Evenimentul central de premiere, la care vor participa toţi câştigătorii ediţiei 2014 a Premiului Cetăţeanului European, din toate statele Uniunii Europene, va fi organizat la Bruxelles, la finalul lunii februarie.

(via Mediafax)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri