Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Andrei Irimia: Piano Collage

Transcendența inimii

Cu tâlc, despre sentimente; un scurtmetraj foarte premiat. Pe tărâmul creaturilor, o inimă cade din ceruri. Și războiul sentimentelor se...

Continuare...


Powered by

Andrei Irimia: Piano Collage

Sorin Tudorde @
21 January 2013

Portret de cinefil pe aripi de pian.

Piano Collage, proiectul lui Andrei Irimia, este cel mai frumos proiect artistic românesc de care am auzit în acest început de an (așa cum puteți afla de pe pagina de facebook, proiectul a demarat deja de ceva timp, însă, spre rușinea mea, eu abia acum am aflat de el). O adevărată bucurie atât pentru melomani, cât și pentru cinefili.

Pe scurt: în cadrul Piano Collage, Andrei Irimia interpretează la pian piese clasice sau moderne, sincronizându-le cu vizualuri reprezentate de fragmente din filme foarte cunoscute. Iată, de pildă, cea mai recentă interpretare a sa: coverul piesei Where is my mind” a celor de la Pixies, acompaniat de scene din filmul Pi al lui Aronofsky.

Și, aducându-vă aminte să îl urmăriți și să îl ascultați pe Andrei pe pagina sa de facebook, iată și un alt cover pe care îl prezintă acolo.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri