Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Anarhie in alb-negru

Elogiul cărţilor şi al bibliotecii în epoca televiziunii şi a internetului

Vă reamintesc o butadă celebră care sună astfel: „Ai citit Evanghelia după Matei? Nu, dar am văzut filmul…“. Triumful acestei...

Continuare...


Powered by

Anarhie in alb-negru

Sorin Tudorde @
9 August 2011

Întinde mâinile. Coboară-le. Uită de reguli și nu privi prin vizor. Nu te ascunde, fii viu. Surpinde-te și suprinde. Fotografiază!

A început, acum aproape 20 de ani, în Viena ca o mișcare underground. Astăzi este un fenomen global, cu milioane de adepți în toată lumea și evenimente internaționale consacrate. Se numește lomografie și, pe scurt, are de face cu bucuria de a fotografia – pe film și nu digital! – viața așa cum este.

Lomografia are 10 “legi”: 1. ia aparatul foto cu tine oriunde mergi; 2. foloseste-o oricând, indiferent de oră; 3. lomografia nu este doar o pasiune, ci o parte din viața ta; 4. încearcă să fotografiezi de la nivelul șoldului; 5. apropie-te de subiect cat de mult poti; 6. nu-ți gândi fotografiile; 7. fii rapid; 8. nu trebuie sa știi dinainte ce ai capturat pe film; 9. după, nici atat; 10. nu fii preocupat de reguli.

Iar dacă v-am făcut curioși, iată și câteva resurse pentru a afla mai multe informații: lomography.com, lomography.ro, lomo.ro.

Iar acestea fiind spuse, iată alte câteva fotografii lomografice realizate de artistul englez Gavin Hammond ((Gavin Hammond: blog | flickr)), cel care v-a însoțit vizual pe tot parcursul acestui articol. 🙂

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri