Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Anarhie in alb-negru

Cinci site-uri de cultură (prea) “generală”…

Pentru momentele în care simțiți nevoia să vă mai și relaxați. Și să mai și zâmbiți. 1. Testul toaletelor publice....

Continuare...


Powered by

Anarhie in alb-negru

Sorin Tudorde @
9 August 2011

Întinde mâinile. Coboară-le. Uită de reguli și nu privi prin vizor. Nu te ascunde, fii viu. Surpinde-te și suprinde. Fotografiază!

A început, acum aproape 20 de ani, în Viena ca o mișcare underground. Astăzi este un fenomen global, cu milioane de adepți în toată lumea și evenimente internaționale consacrate. Se numește lomografie și, pe scurt, are de face cu bucuria de a fotografia – pe film și nu digital! – viața așa cum este.

Lomografia are 10 “legi”: 1. ia aparatul foto cu tine oriunde mergi; 2. foloseste-o oricând, indiferent de oră; 3. lomografia nu este doar o pasiune, ci o parte din viața ta; 4. încearcă să fotografiezi de la nivelul șoldului; 5. apropie-te de subiect cat de mult poti; 6. nu-ți gândi fotografiile; 7. fii rapid; 8. nu trebuie sa știi dinainte ce ai capturat pe film; 9. după, nici atat; 10. nu fii preocupat de reguli.

Iar dacă v-am făcut curioși, iată și câteva resurse pentru a afla mai multe informații: lomography.com, lomography.ro, lomo.ro.

Iar acestea fiind spuse, iată alte câteva fotografii lomografice realizate de artistul englez Gavin Hammond ((Gavin Hammond: blog | flickr)), cel care v-a însoțit vizual pe tot parcursul acestui articol. 🙂

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.