Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ana Blandiana a fost desemnată “Poetul European al Libertăţii”

Cu măștile jos!

Din dorința de a fi pe placul celor din jur apelăm tot mai mult la intervenții în ceea ce privește...

Continuare...


Powered by

Ana Blandiana a fost desemnată “Poetul European al Libertăţii”

Sorin Tudorde @
21 March 2016

Ana Blandiana a câştigat marele premiu al competiţiei “Poetul European al Libertăţii” cu volumul “Patria mea A4”, care a apărut în traducere Joannei Kornaś-Warwas în limba poloneză, în luna ianuarie 2016.

Premiul “Poetul European al Libertăţii” este o distincţie specială, a cărei misiune este susţinerea poeziei europene, acest mediu deosebit de important, uneori neglijat.

La fiecare ediţie a concursului sunt nominalizaţi şapte autori din şapte state europene. Ediţia din 2016 a fost ce-a de-a patra a acestei competiţii literare.

Alături de poetul premiat, care primeşte 100.000 de zloţi, este premiat şi traducătorul, ceea ce este un lucru deosebit de important, căci adesea sunt uitaţi cei fără de care am rămâne închişi în limitele strâmte ale propriei limbi.

(via Mediafax)

Ana-Blandiana

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri