Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Amsterdam, varianta 3D

Retro: fotografii subacvatice

Câteva fotografii realizate de “bunicul fotografiei subacvatice”. Dacă astăzi ne minunăm privind fotografiile subacvatice realizate de Zena Holloway, Sarah Lee sau...

Continuare...


Powered by

Amsterdam, varianta 3D

Sorin Tudorde @
6 March 2012

O execelentă animație, prezentând în 3D Amterdamul secolului XVI.

Amsterdam Museum a deschis recent o nouă secțiune: Amsterdam DNA. În cadrul acesteia, vizitatorii vor putea călătorii – prin intermediul unui video-wall gigant de trei metri înălțime și șapte metri lățime – prin cele șapte perioade pe care orașul le-a parcurs în decursul unei istorii ce se întinde pe o mie de ani. Și cum olandezii nu fac lucrurile pe jumătate, filmele sunt realizate în 3D. Iată o scură prezentare a celei de a doua perioade din istoria orașului: perioada cuprinsă între 1550 și 1600.

“Provocarea a fost de aceea de a aduce la viaţă capodoperele fără a le afecta identitatea. Sau, mai degrabă, fără a le afecta sufletul. Am ales să le adăugăm o dimensiune suplimentară, prin intermediul imaginilor tridimensionale. Și am adăugat încă o dimensiune – sunetul – pentru a face totul mai atrăgător. Sunetele realiste şi o coloană sonoră potrivită cu spiritul epocii adaugă o anumită patină acestor scene.” (Martijn Hogenkamp, PlusOne)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.