Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

America, America…

Haz de necaz sau Disperarea pusă în abis

A Long Way Down (2014) – comedie dulce-amăruie. Născocitorul îndrăgitelor cărţi High Fidelity şi About A Boy (ecranizate cu succes),...

Continuare...


Powered by

America, America…

Sorin Tudorde @
6 April 2014

Știați că…

Deși populația SUA reprezintă doar 4% din populația lumii, numărul persoanelor aflate în închisorile din SUA reprezintă 25% din numărul persoanelor încarcerate în întreaga lume? Că au primit pedepse cu închisoare pe viață copii de doar 13 ani? Că regimul de detenție din SUA este stabilit doar de către oficialii închisorilor? Și că unele închisori cheltuiesc – de la bugetul de stat, desigur – până la 100.000 de dolari anual pentru fiecare deținut?

“Undeva, pe parcursul drumului, am prins a gândi că a fi duri cu infracționalitatea este echivalent cu a fi dur cu infractorii. Dar nu este același lucru.”

incarcerare

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri