Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Alex Drăgulescu: românul care redefinește arta

China: cum a fost creat tunelul prin centrul Pamantului

În China, de pe marginea unei găuri săpate în pământ, se pot fi auzi zgomotele din câmpiile Argentinei. Probabil că...

Continuare...


Powered by

Alex Drăgulescu: românul care redefinește arta

Sorin Tudorde @
1 December 2011

Alex Drăgulescu și-a câștigat un renume internațional transformând spamurile și virușii informatici în opere de artă.

Imaginea de mai sus face parte din ciclul Spam plants și, deși este o imagine generată pe calculator, nu este prelucrată grafic. Pentru generarea acestei imagini artistul român Alex Drăgulescu a conceput un program special care transformă spam-urile primite pe email în opere de artă. Culorile imaginii se bazează pe numele expeditorilor, iar numărul de spamuri determină mărimea plantei virtuale. Iată și o altă creație de ciclul Spam plants.

Însă nu doar spam-urile reprezintă un mediu de lucru pentru arta generativă a lui Alex Drăgulescu. Iată, de pildă, o vizualizare a unuia dintre cei mai cunoscuți viruși informatici (Netsky).

Iar următoarea imagine reprezintă transpunerea grafică a trio-ului pentru pian, vioară și violencel al lui Mozart, în funcție de tempo și durată. Culorile sunt diferite pentru fiecare instrument: alb pentru pian, galben pentru vioară și albastru pentru violencel.

Și chiar mai mult: în urmă cu trei ani, Alex Drăgulescu s-a numărat printre primii artiști din lume care a folosit mesajele de pe Twitter ca mediu de lucru. Așa a luat naștere ciclul Data Portraits.

Pagini: 1 2

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.