Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Adevărata fericire

Amintiri din România

Câteva imagini din epoca în care romantismul încă își mai găsea loc în meniu. Să presupunem – fie și de...

Continuare...


Powered by

Adevărata fericire

Sorin Tudorde @
20 June 2014

Câteva gânduri. Și un moment video.

“Adevărata fericire nu se descrie, se simte, și se simte cu atât mai mult cu cât poate fi mai puțin descrisă, deoarece ea nu rezultă dintr-o înșiruire de fapte, ci e o stare permanentă.

Fericirea n-are semne exterioare; pentru a o putea vedea ar trebui să știi să citești în inima unui om fericit; mulțumirea însă o poți citi din ochi, din ținută, din tonul vorbelor, din mers și pare a se comunica de la sine celui ce-o zărește.

Ce te-ar putea oare încălzi mai mult decât să vezi inimile toate deschizându-se să primească razele binefăcătoare ale plăcerii ce străbate în fugă, dar intens, norii vieții?”

“Dacă fiecare om ar putea să citească în inimile tuturor, ar fi mai mulți oameni care ar voi să coboare, decât aceia care ar voi să se înalțe.”

Jean-Jacques Rousseau
Confesiuni

Adevarata-fericire

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri