Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Acesti copaci vor fi cartile mele!

Tupeu de urgenţă

Pe ce se bazează tupeul lui Dragnea care şi-a pus slugile să adopte noaptea ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului...

Continuare...


Powered by

Acesti copaci vor fi cartile mele!

Sorin Tudorde @
10 June 2011

Arta ca o călătorie inițiatică: de la copaci, până la rafturile bibliotecii și cartea din care invățăm…

Rafturi este denumirea unor instalaţii artistice în aer liber ale artistului David Harper, montate în campusul colegiului de artă Cazenovia din New York.

Tema pentru instalațiile lui Harper – “acești copaci vor fi cărţile mele” – este o parafrazare după “Cum vă place”, de William Shakespeare. Însă creațiile lui Harper sunt mai mult decât o trimitere la Shakespeare: artistul încearcă să imortalizeze dragostea pentru dobândirea de cunoştinţe aducând un omagiu lucrurilor vii pe care le folosim pentru a crea rafturile cu înțelepciune destinate tuturor celor care doresc să învețe. “Rafturi” surprinde transformare copacilor vii în depozite de cunoştinţe. (Cazenovia College)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri