Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Academia de Studii Economice: un veac de existență

Un artist spaniol risca inchisoarea pentru un film de acum 34 de ani

O poveste incredibilă și șocantă petrecută în Spania zilelor noastre. Notă: acest articol nu ia în discuție nici convingerile și...

Continuare...


Powered by

Academia de Studii Economice: un veac de existență

Sorin Tudorde @
13 April 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

O scurtă istorie în imagini.

În data de 13 aprilie 1913, Monitorul Oficial al României publica legea promulgată de Carol I (în data de 6 aprilie 1913) privind înființarea Academia de Înalte Studii Comerciale și Industriale.

Construcția actualei clădiri a ASE

Construcția clădirii a început trei ani mai târziu, în 1916 și, din pricina războiului și lipsei de fonduri a fost finalizată abia în 1926. Sau, altfel spus, dacă 1913 este anul de naștere al Academiei, anul 1926 poate fi socotit anul în care, în peisajul Bucureștiului, a apărut celebra “bilă de la ASE”.

Diplomă de licență din anul 1937

Până în 1926, Academia de Înalte Studii Comerciale şi Industriale a funcționat într-un spațiu închiriat, aflat pe Calea Victoriei (pe locul unde se află, astăzi, parcarea de la Ateneul Român). Primele cursuri, însă, au început pe 1 noiembrie 1913: erau înscriși, în anul I, 698 de studenți, îndrumați de 7 profesori. Primii licențiați, după examene susținute la sfârșitul fiecărui an, au fost în 1918: doi în sesiunea de vară și șapte în sesiunea de toamnă.

Clădirea ASE în anul 1940

În data de 18 august 1947, primește numele de Academia de Științe Comerciale și Cooperatiste, iar în data de 3 august 1948, numele de Institutul de Științe Economice și Planificare.

Clădirea ASE în anul 1940

Actuala denumire – Academia de Studii Economice din București – datează din anul 1967.

Clădirea ASE – carte poștală din anul 1944

(surse: 1, 2, 3)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.