Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

A Spring’s Pilgrim. Cantari din luna lui Marte

Prima femeie regizor

Trei filme scurte, de acum mai bine de 100 de ani… “Alice Guy-Blaché (1873-1968) a fost un pionier al cinematografiei...

Continuare...


Powered by

A Spring’s Pilgrim. Cantari din luna lui Marte

Sorin Tudorde @
18 March 2013

Ceainaria Infinitea va invita luni, 18 martie, ora 20:00, la o seara cu Maria Raducanu.

“Maria Raducanu a fost o aparitie fara precedent – sunetul ei pur nu se aseamana cu sunetul nimanui desi ea canta melodiile Mariei Tanase dar si alte cantece din folclorul romanesc, dar si fado-ul portughez si cantecele de jale si bucurie, in alte limbi, posedand geniul de a “canta” in diferite dialecte, de a fraza limba ca un poet. Si “coregrafia” ei este pura si personala, o silueta amintind “Rugaciunea” lui Brancusi, meditand prin cantec in fata Providentei, punandu-se in genunchi fara sa atinga podeaua, parca “levitand” ca sfintii ridicati de Duhul Sfant. Dar Maria Raducanu, “fata de la Husi”, a studiat mai intai Literatura si Filologia si numai dupa aceea s-a afirmat in Muzica, talmacind muzica traditionala romaneasca intr-un fel unic. (…)… acea stare psihica si fizica plina de armonie care ma face sa ma gandesc nu numai la Orfeu si la arta samanilor dar si la cantecul ielelor (care exista si in folclorul suedez si e tinuta la mare cinste), la cantecul si la dansul lor in cerc. Acestea au darul de a-i vraji pe cei care asculta si vad, creand acea stare de suflet vindecatoare pe care grecii au numit-o Katharsis.” (Gabriela Melinescu)

Bilet: 30 de lei. Rezervari: 0723 175 300. Ceainaria Infinitea: str. Dr. Grigore Romniceanu nr. 7 (Cotroceni).

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri