Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

“A pricepe pentru ce nu poți pricepe”

Dansul poneilor

V-ați imaginat vreodată un ponei dansând? Ei bine, iată (aveți răbdare doar câteva secunde și dansul va începe)… Dar cea...

Continuare...


Powered by

“A pricepe pentru ce nu poți pricepe”

Sorin Tudorde @
30 October 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

“Ce somn adânc doarme spațiul dintre stele!”

“A pricepe că nu poți pricepe și că nu ești în stare de-a împiedica împlinirea legilor firei, este deja interesant; dar a pricepe pentru ce nu poți pricepe, e minunat, fiindcă dacă ai putea înlătura pricina pentru care nu poți pricepe și care e parte în tine, parte afară din tine, ai pricepe totul! Viața e plină de durere și de farmec. Ce somn adânc doarme spațiul dintre stele! Între fiecare stropitură de lumină din Calea Lactee sunt milioane de poște de singurătate. Și unde ne ducem noi, după moarte? Noi, partea aceasta ce se desprinde din tiparul de acum? Nicăiri. Murim în noi înșine, cum mor făpturile unui vis, în vis.”

Duiliu Zamfirescu (30 octombrie 1858 – 3 iunie 1922), Viața la țară

(foto: Michael Shainblum)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

  Comentarii
 1. Carmenssel

  Murim in noi insine, vii fiind.
  Ne moare sufletul si nu aflam decat atunci cand este prea tarziu..
  Si mai murim o data, pentru totdeauna.
  Murim si nu ne dam seama sa ne reinviem sufletele cu draperiile trase si zavoarele incuiate. Sa ne descuiem sufletele, ca sa nu murim.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.