Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

A fost descoperita o parte a colectiei de arta a lui Hitler

Înveșmântări

Natura, ca designer vestimentar. O serie de ilustrații creative care folosesc frunzele pe post rochii. “Cea mai dificilă parte a...

Continuare...


Powered by

A fost descoperita o parte a colectiei de arta a lui Hitler

Sorin Tudorde @
28 February 2012

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

După cinci ani de cercetări, un scriitor ceh a descoperit 16 picturi care i-au aparținut lui Adolf Hitler.

Potrivit AFP, șapte dintre picturi au fost descoperite în Doksany, un mic oraş situat la aproximativ 30 de km de Praga, alte șapte în într-un castel din localitatea Zakupy, una în Institutul Militar din Praga și una în Universitatea de Drept din Praga. Cele 16 picturi, evaluate astăzi la 18,5 milioane de euro, au fost cumpărate de Hitler pentru a fi expuse în cadrul Marii Expoziții de artă anuale din Munchen și mutate în Republica Cehă, în ultimele zile ale războiului, pentru a fi salvate de atacurile Aliaților. Șapte dintre aceste picturi au fost arătate jurnaliștilor luni, 27 februarie 2012.

Dintre cele 16 lucrări, 14 au intrat automat în posesia Institutului Ceh pentru Protejarea și Conservarea Monumentelor și, potrivit reprezentanților săi, acestea nu vor fi nici vândute și nici expuse publicului larg.

(surse: AFP si Reuters)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.