Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

7 premiere de 21 decembrie

Taxi: NonStop

Câte vedete intră într-un taxi? Răspuns: câte încap! Și încă o întrebare: cum intră vedetele în taxi? Non-stop! Cele două...

Continuare...


Powered by

7 premiere de 21 decembrie

Sorin Tudorde @
21 December 2012

♣ 21 decembrie 1846: a fost realizată prima operație chirurgicală sub anestezie (de către Robert Liston, la University College Hospital din Londra).

WebCultura are nevoie de ajutorul dumneavoastră. Ne puteți susține, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


♣ 21 decembrie 1883 – a apărut singurul volum de poezii ale lui Mihai Eminescu tipărit în timpul vieții poetului (volumul “Poesii”, cu o prefaţă semnată de Titu Maiorescu, cuprinzând 64 de poezii).

♣ 21 decembrie 1891 – A fost jucat primul meci de baschet din istorie (sport inventat de către americanul James Naismith, profesor de educaţie fizică la colegiul Springfield din Massachusetts).

♣ 21 decembrie 1913 – a apărut, la New York, primul careu de cuvinte încrucişate (semnat de britanicul A. Wynne).

♣ 21 decembrie 1937 – a avut loc premiera primului lung-metraj animat, color şi cu sunet (filmul “Alba ca zăpada”, produs de Walt Disney).

♣ 21 decembrie 1968 – a fost lansată naveta cosmică Apollo 8 care a efectuat pentru prima oară un zbor circumlunar (21 dec.-27 dec. 1968).

♣ 21 decembrie 1969 – un echipaj românesc a efectuat ocolul lumii în 80 de ore cu un avion IL-18 din dotarea TAROM, parcurgând 46 000km.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri